Behandeling van acne in Stadskanaal en Groningen

Acne (jeugdpuistjes, maar het komt ook bij volwassenen voor) is een vervelende aandoening dat voorkomt op het gelaat, rug en borst wat schaamte met zich kan meebrengen. Het wordt gekenmerkt door puistjes, mee-eters, roodheid en soms laat het littekens achter. Deze aandoening kan goed worden behandeld en afhankelijk van de ernst en jouw inzet kan dit met razendsnel resultaat.

Er zijn verschillende behandelmethoden. De huid wordt niet alleen van buiten behandeld maar ook de oorzaak wordt aangepakt. Samen met jou wordt er gewerkt aan het herstellen van hormonale disbalans. 

5.png

Herstel hormonale disbalans
Ontlastingsonderzoek
Bloedonderzoek
Voedingsintolerantie
onderzoek
 In de praktijk wordt niet alleen van buitenaf gewerkt maar ook van binnenuit. Wij helpen het hormonale disbalans te herstellen. Voeding heeft invloed op de huid. Daarom zullen er voedingsadviezen worden gegeven. Niet alleen de huid zal opknappen maar er kan ook gewerkt worden aan andere problemen zoals vermoeidheid, mood swings, slaapproblemen, gewichtsproblemen etc.
Het is mogelijk om een ontlastingsonderzoek en/of voedingsintolerantie onderzoek (via intraveneus bloed) te laten uitvoeren en naar aanleiding van de uitkomsten dit te behandelen.

Ook kan je terecht voor een ayurvedisch voedingsplan bestaande uit adviezen, een 4-7 daagse detox, voorbeeldmenu's en meer. Alles om de huid van binnenuit te verbeteren.

Klik hieronder voor meer info over de onderzoeken.


 

_MG_5746.JPG

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een behandeling die de huidstructuur verbetert. Met een diamantkop wordt de bovenste huidlaag bestaande uit dode en oude huidcellen verwijderd. De huid die daaronder tevoorschijn komt is zachter, gladder, egaler en gezonder. Daarnaast stimuleert een gecontroleerd vacuüm de productie van collageen en elastine waardoor de huid van binnenuit steviger wordt en zich makkelijker zal herstellen​​​​​​​​​​​.

Spanish Buildings Social Media Graphic-2

Microneedling

Bij microneedling middels de dermapen worden er kleine gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor komt het natuurlijke wondgenezingsproces op gang. Deze behandeling is perfect voor littekentjes die bijvoorbeeld na acne zijn ontstaan. Het is een effectieve manier om de huid te vernieuwen en te verfraaien. De behandeling werkt ook tegen huidveroudering aangezien het de collageen en elastineproductie aanzet. De huid wordt zichtbaar steviger .

41.png

Thuisadviezen

Naast de behandeling krijgt tips mee om uw huid te verzorgen en een persoonlijk huidplan met o.a. huidverzorgingsproducten en thuisadviezen.

acne behandeling

Voor en na foto

De behandeling bestond uit 3 peelingbehandelingen inclusief dieptereiniging en adviezen voor thuis die zorgvuldig zijn opgevolgd met aansluitend 2  om de huid te egaliseren microdermabrasie behandelingen

1.png

Acne Behandeling

Deze behandeling bestaat uit een reiniging, een enzymatische peeling en een dieptreiniging. Met een steriel naaldje worden de mee-eters en puistjes op een bepaalde manier leeggehaald met als doel ontstekingen te voorkomen, acne te verminderen en littekenvorming te voorkomen.Tijdens deze behandelingen zullen er veel adviezen gegeven worden zodat u ook thuis aan de slag kan. Niet alleen de huid wordt behandeld maar ook de oorzaak wordt aangepakt.

_MG_5847.JPG

Peelings

Er kunnen verschillende peelings worden ingezet zoals retinol, glycolzuur, salicylzuur, een blend van lactic-, salicyl- en amandelzuur, TCA en Jessner. De huid schilfert en vernieuwt. Het huidoppervlak wordt egaler en littekens worden verminderd. Het resultaat is een huid die gladder, steviger en egaler is en frisser oogt. Peelings zijn geschikt voor de acne huid, littekens, vlekjes en onregelmatigheden van de huid. De onzuiverheden zullen verminderen, de bacterie wordt aangepakt en het werkt talgoplossend. Oude of beschadigde huidcellen worden verwijderd.

10.png

Laserbehandeling

Bij hidradenitis suppurativa kan er naast een reinigende behandeling of een behandeling met peelings gekozen worden het gebied zoveel mogelijk haar vrij te maken door middel van laserontharen om de kans op ontstekingen te verminderen.
 

_MG_5756.JPG

Camouflage

Met camouflageproducten die geschikt zijn voor de acne huid kan de aandoening minder zichtbaar worden gemaakt. De huidtherapeut leert u aan hoe u de medische camouflage op de juiste manier moet aanbrengen en eraf halen. De producten zijn veegvast en waterbestendig. Lycogel wordt bij voorkeur aangeraden bij de onzuivere huid omdat deze huidverbeterend is, roodheid kalmeert, waterbestendig, de huid niet afsluit en beschermend is. Het bevat een SPF 30 en kan na de meeste behandelingen gelijk worden aangebracht. 

 

Maak een afspraak 

Bedankt voor uw bericht!