De behandelingen

Prijzen van de behandelingen staan hier: Prijzen "

Hier vindt u informatie over Acne Hidradenitis suppurativa Overbeharing Definitief Ontharen Laser Ongewenste haargroei Vaatafwijkingen Couperose Wijnvlekken Huidverkleuringen Pigmentvlekken Vitiligo Oedeem Littekens Fibromen Steelwratjes Gerstekorrels Milia

Behandelmethode huidverkleuringen zoals melasma, pigmentvlekken en vitiligo
Peelingen en microdermabrasie
Met speciale peelingen kunnen pigmentvlekken zoals melasma (zwangerschapsmasker) effectief worden behandeld. Peelingen zijn er in verschillende sterktes en er kan worden gekozen voor een combinatie peeling met bijvoorbeeld microdermabrasie.
 
Klik op de foto hiernaast om resultaten te zien die in deze praktijk zijn behaald: De foto hiernaast is van een vrouw met melasma in het gezicht. De eerste foto is vóór de behandelingen gemaakt, de tweede na 1 behandeling en de 3de foto na 4 behandelingen. De behandeling bestond uit 4 keer een peeling. Mevrouw is gestopt omdat ze zich niet meer stoorde aan de huidaandoening. Om er voor te zorgen dat de huid in de toekomst niet weer (door bijvoorbeeld de zon, hormonen of medicatie) te veel aan pigment gaat aanmaken heeft ze de volgende producten aangeschaft in de praktijk: een pigmentonderdrukkende creme, een camouflageproduct (lycogel) met een zonnebescherming factor 30 en een goede zonnebrandcreme spf 50+ voor in de zomer. 

Camouflagetherapie

Met camouflagetherapie wordt de vlek minder opvallend gemaakt. De huidtherapeut leert u aan hoe u de medische camouflage op de juiste manier moet aanbrengen en eraf halen. De producten kunnen met een speciaal middel niet afgeven en zijn waterbestendig.
 
 
Acne en hidradenitis suppurativa

 

Manueel uitreinigen
Met een steriel naaldje worden de plekjes aangeprikt en op een bepaalde manier uitgedrukt.

Peelingen
Er kunnen verschillende peelingen worden ingezet. De huid schilfert af en vernieuwd. Het huidoppervlak wordt egaler en littekens worden verminderd. Het resultaat is een huid die gladder, steviger en fijner is en frisser oogt. Peelingen zijn geschikt voor de acne huid en onregelmatigheden van de huid. De onzuiverheden zullen verminderen. Oude of beschadigde huidcellen worden verwijdert.

 

voor en na
Klik op het plaatje hiernaast om resultaten te zien van de behandeling van acne en acnelittekens die in deze praktijk zijn behaald. De bovenste foto is voor de behandelingen en de onderste foto na de behandelingen. 
De behandeling bestond uit 7 keer een peelingbehandeling inclusief dieptereiniging en vervolgens 2 microdermabrasiebehandelingen. De behandelingen werden vergoed door de verzekering.

Microdermbrasie

Microdermabrasie is een behandeling die de huidstructuur verbetert. Met een diamantkop wordt de bovenste huidlaag bestaande uit dode en oude huidcellen verwijdert. De huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad en gezond. Daarnaast stimuleert een gecontroleerd vacuüm de productie van collageen, waardoor de huid van binnenuit steviger wordt en zich makkelijker zal herstellen.

Huidverzorging
Naast de behandeling is het noodzakelijk dat u thuis ook uw huid goed verzorgd. U krijgt tijdens de intake tips mee om uw huid te verzorgen en een persoonlijk advies voor huidverzorgingsproducten. 
 
Laser
Bij hidradenitis suppurativa kan er gekozen worden het gebied zoveel mogelijk haar vrij te maken door middel van laserontharen.
 
 
Behandelmethodes overbeharing of ongewenste haargroei

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een methode waarbij stroom het weefel in het haarzakje vernietigd. De haar kan hierdoor niet meer teruggroeien. Dit wordt gedaan met behulp van een klein naaldje. Dit naaldje geeft warmte af door de gegeven stroom. Hierdoor vindt er een samenklontering plaats van de eiwitten in de haarpapil. Daarnaast worden ook de bloedeiwitten die de haartjes van voeding voorzien samengeklonterd. Zo kan er geen nieuwe haar meer ontstaan.
 
Lasertherapie
Tijdens lasertherapie worden de pigmenten van de haren opgezocht en de haarfollikels vernietigd. Hierdoor is er geen teruggroei mogelijk van nieuwe haren. Er zijn meestal 3 tot 8 behandelingen nodig. Dit is persoons- en plaatsafhankelijk. Er wordt behandeld met de light sheer diode laser. Dit is één van effectiefste ontharingslasers. 
 
 
Vaatafwijkingen zoals couperose of een wijnvlek
Camouflagetherapie
Met camouflagetherapie wordt de vlek minder opvallend gemaakt. De huidtherapeut leert u aan hoe u de medische camouflage op de juiste manier moet aanbrengen en eraf halen. De producten kunnen met een speciaal middel niet afgeven en zijn waterbestendig.

Elektrisch coagulatie
Met elektrische coagulatie wordt er stroom gegeven via een naaldje. De vaatjes worden hierdoor dichtgebrand.

Lasertherapie
Licht en lasertherapie verwarmt het bloed in de bloedvaatjes. Hierdoor vernauwt en vervaagt het vaatje. Het bloedvaatje zal daarna niet meer zichtbaar zijn en verdwijnen.

Behandelmethodes oedeem
Manuele lymfedrainage

Met een bepaalde drainage techniek wordt de lymfe behandeld. Er wordt gekeken waar een mogelijkheid is voor een betere lymfedoorstroming en hier wordt op ingespeeld tijdens de behandeling. Tevens wordt zover mogelijk de patiënt deze methode aangeleerd.

Therapeutische elastische kousen
Door het dragen van Therapeutische elastische kousen kan u voorkomen dat het oedeem niet terugkomt.

 

Zwachtelen

Door het dragen van zwachtels kan u voorkomen dat het oedeem niet terugkomt. Dit wordt toegepast tot het oedeem is verdwenen of stabiel is.

Druktherapie/Drukkleding
Met bepaalde drukkompressen of drukkleding wordt er druk uitgeoefend op fibrose plekken of oedeem.

Lymftaping
Door middel van lymftaping wordt de huid omhooggetrokken waardoor de lymfebanen meer ruimte hebben om oedeem af te voeren. Ook kan het via een andere weg worden geleid. Fibrose plekken worden eveneens met lymftape behandeld.


Bewegingsoefeningen
Wanneer u beweegt gaan uw spieren aan het werk. Ze zullen zich aan- en ontspannen wat zorgt voor een betere bloeddoorstroming en lymfeafvoer. De spieren zorgen voor voortstuwing van de bloed- en lymfstroom en helpt bij de afvoer van het overtollige lymfevocht. Het lymfevocht komt minder snel terug in combinatie met het dragen van een therapeutisch elastische kous.

Ademhalingsoefeningen
Door bepaalde ademhalingsoefeningen, zal de lymfeafvoer en de bloedafvoer worden bevorderd.

Adviezen
Er worden leefregels en voedingsadviezen gegeven. Ook worden er tips gegeven wanneer u bijvoorbeeld een wondje heeft, een infectie of wanneer u op vakantie gaat.

Zelfmanagement
Er kunnen bepaalde technieken worden aangeleerd of hulpmiddelen worden aangeboden om ook zelf wat aan het oedeem te kunnen doen.

Behandelmethodes littekens

Littekenmassage

Door middel van littekenmassage kunnen klachten die tot stand zijn gekomen door littekens worden opgeheven. Tevens kan het pijn, het trekkerige gevoel, roodheid, verdikking en jeuk verminderen.

Siliconen
Siliconen worden ingezet bij verdikte littekens. Het doel is littekens te verzachten, verdikkingen op te heven en de huid gladder te maken. Het is te verkrijgen in een gel en pleisters.

Microdermabrasie
Door middel van microdermabrasie wordt de huid gladder gemaakt. De bovenste huidlagen worden verwijderd en de huid wordt egaler.

Chemische peeling zoals een TCA of Fruitzuur peeling
Deze stof doet de huiddeling versnellen. De huid schilfert af en vernieuwd. Het huidoppervlak wordt egaler en littekens worden verminderd.

Behandelmethode fibromen/steelwratjes
Elektrische coagulatie

Fibromen kunnen goed worden behandeld met elektrische coagulatie. Dit betekend dat er met een naaldje stroom wordt gegeven, de bloedeiwitten samenklonteren en de bloedtoevoer wordt stopgezet. Daarnaast wordt het overtollige weefsel verwijderd.

Behandelmethode Gerstekorrels / milia
Elektrische coagulatie
De aandoening kan worden behandeld met elektrische coagulatie. Dit betekend dat er met een naaldje stroom wordt gegeven en de inhoud wordt verwarmd. Daara wordt het verwijderd.

Manueel
Milia kunnen ook manueel worden uitgereinigd met een steriel naaldje

Nieuws

Vergoedingen 2019

Hieronder zijn enkele links zodat u kunt opzoeken.. »

Vergoedingen 2019

vacature huidtherapeut

 Huidtherapeut gezocht voor waarneming tijdens afwezigheid. Bij interesse kunt.. »

vacature huidtherapeut

Zelfmanagement bij lymfoedeem

Zelfmanagement bij lymfoedeem
Tijdens deze bijeenkomst wordt u aangeleerd hoe u.. »

Zelfmanagement bij lymfoedeem

informatie ochtend problemen na borstkanker

informatie ochtend problemen na borstkanker
 Tijdens deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan problemen.. »

informatie ochtend problemen na borstkanker

Last van hooikoorts?

Last van hooikoorts?
Door het aanleggen van de tape op de.. »

Last van hooikoorts?

Huidtherapie Stadskanaal

Huidtherapie Stadskanaal