top of page
All Videos

All Videos

Nu bekijken
Screen Shot 2022-05-07 at 13.30.38.png
logo-NVH_1_kleur_.jpg
KP logo.jpg

Desy Bruinsma

De huidtherapeut

De huid is het eerste wat je ziet van een persoon. Daarom kunnen mensen zich door een huidaandoening onzeker voelen. Hier doe ik graag wat aan; mensen helpen en zich lekkerder in hun "vel" laten voelen.

Waar ik voldoening uit haal in die beroep is dat mensen weer blij en meer zelfverzekerd de praktijk verlaten. Ook het contact met de clienten, de medische kant van het beroep en de afwisseling in werkzaamheden zorgen ervoor dat dit vak zo mooi is. 

Studie

Mijn bachelor diploma huidtherapie heb ik behaald aan de Hogeschool Utrecht (2006-2010). Dit is een vierjarige HBO opleiding.

Tevens heb ik post HBO opleidingen afgerond zoals fascia technieken (in te zetten bij oedeem en fibrose in de borst), peelings, IPL en lasertherapie. Ook ben ik orthomoleculair darmtherapeut sinds 2019 en ik kan jou helpen met allerlei lichamelijke problemen waaronder hormonale disbalans en uitzoeken welke voeding wel of niet bij jou past. Mijn doel is de oorzaak aanpakken van een gezondheidsprobleem. 

Werkervaring

Tijdens mijn studie in 2009 ben ik begonnen met werken als huidtherapeut. Daarnaast heb ik invalwerkzaamheden gedaan in verschillende praktijken. Sinds 2010 heb ik een eigen praktijk.

Om bij te blijven volg ik regelmatig cursussen en neem ik deel aan congressen en bijscholingen die te maken hebben met mijn werkgebied. Dit is bovendien noodzakelijk om geregistreerd te blijven in het kwaliteitsregister paramedici. Het doel hiervan is dat de kwaliteit van mijn werkzaamheden zo optimaal mogelijk blijft.

 

Tijdens mijn studie heb ik veel praktijk ervaring opgedaan gedurende de volgende stages:

- Laserstage bij laserkliniek Hogeschool Utrecht. 

- Het Nederlands Instituut Pigmentsoornissen te Amsterdam (SNIP).

- Dermatoloog drs. Dros (polikliniek de Blaak in Rotterdam).

- De plastisch chirurgen in het Martini ziekenhuis te Groningen.

- Mammapoli in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. 

- Radiotherapie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen

- Feldbergkliniek in st. Blasien (lymfoedeemkliniek Duitsland). 

- Huidtherapeutische stage

- Laserstage HU

bottom of page