logo-NVH_1_kleur_.jpg
KP logo.jpg

Desy Bruinsma

De huidtherapeut

De huid is het eerste wat je ziet van een persoon. Daarom kunnen mensen zich door een huidaandoening onzeker voelen. Hier doe ik graag wat aan; mensen helpen en zich lekkerder in hun "vel" laten voelen.

Wat voor mij dit beroep zo mooi maakt is dat mensen weer blij en meer zelfverzekerd de praktijk verlaten. Ook het contact met de clienten, de medische kant van het beroep en de afwisseling in werkzaamheden zorgen ervoor dat dit vak zo mooi is. 

Studie

Mijn bachelor diploma huidtherapie heb ik behaald aan de Hogeschool Utrecht. Dit is een vierjarige HBO opleiding.

Tevens heb ik post HBO opleidingen afgerond zoals fascia technieken (in te zetten bij oedeem en fibrose in de borst), peelings, IPL en lasertherapie. Tevens ben ik orthomoleculair therapeut en ik kan jou helpen met allerlei lichamelijke problemen waaronder hormonale disbalans. 

Werkervaring

Tijdens mijn studie in 2009 ben ik begonnen met werken in het Martini ziekenhuis in Groningen als huidtherapeut en na mijn studie begon ik daarnaast in het schepersziekenhuis in Emmen te werken als huidtherapeut. Daarnaast heb ik invalwerkzaamheden gedaan in verschillende praktijken. In 2010 is de locatie in Stadskanaal geopend en de locatie in Assen in 2015.

Om bij te blijven volg ik regelmatig cursussen en neem ik deel aan congressen en bijscholingen die te maken hebben met mijn werkgebied. Dit is bovendien noodzakelijk om geregistreerd te blijven in het kwaliteitsregister paramedici. Het doel hiervan is dat de kwaliteit van mijn werkzaamheden zo optimaal mogelijk blijft.

 

Tijdens mijn studie heb ik veel praktijk ervaring opgedaan gedurende de volgende stages:

- Laserstage bij laserkliniek Hogeschool Utrecht. 

- Het Nederlands Instituut Pigmentsoornissen te Amsterdam (SNIP).

- Dermatoloog drs. Dros (polikliniek de Blaak in Rotterdam).

- De plastisch chirurgen in het Martini ziekenhuis te Groningen.

- Mammapoli in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. 

- Radiotherapie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen

- Feldbergkliniek in st. Blasien (lymfoedeemkliniek Duitsland). 

- Huidtherapie in het martiniziekenhuis in Groningen 
- Huidtherapie in het ziekenhuis in Emmen