top of page

Voor de behandeling van ongewenste haargroei middels o.a. laser in Groningen en Stadskanaal

Thanks! Message sent.

Maak een afspraak voor Stadskanaal Assen of Groningen

Thanks! Message sent.

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een methode waarbij stroom het weefel in het haarzakje vernietigd. De haar kan hierdoor niet meer teruggroeien. Dit wordt gedaan met behulp van een klein naaldje. Dit naaldje geeft warmte af door de gegeven stroom. Hierdoor vindt er een samenklontering plaats van de eiwitten in de haarpapil. Daarnaast worden ook de bloedeiwitten die de haartjes van voeding voorzien samengeklonterd. Zo kan er geen nieuwe haar meer ontstaan. Voor deze methode wordt gekozen als lasertherapie niet mogelijk is zoals bij witte of blonde haren.

Lasertherapie

Lightsheer diode laser

Ook voor transgenders

 

Tijdens lasertherapie worden de pigmenten van de haren opgezocht en de haarfollikels vernietigd. Hierdoor is er geen hergroei mogelijk van nieuwe haren. Er zijn meestal 3 tot 8 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen is afhankelijk van o.a. de haarkleur, huidskleur en haardikte. Er wordt behandeld met de lightsheer diode laser. Dit is de meest effectieve ontharingslaser en dit is wetenschappelijk bewezen. Dit zorgt er voor dat je veel minder behandelingen nodig hebt dan bij andere lasers of bij IPL.

Behandelingen kunnen worden vergoed voor vrouwen die haargroei hebben in het gelaat en transgenders krijgen het meestal vergoed uit de basisverzekering. Dit zowel voor haargroei in het gezicht als voor beharing wat weg moet voor de geslachtsverandering. 

bottom of page