top of page

Behandel je huid van binnenuit

Bijgewerkt op: 21 apr. 2022

Heb je last van je huid en heb je alles al geprobeerd? Je hebt handen vol geld uitgegeven maar het probleem is nooit opgelost? Word je verdrietig als je in de spiegel kijkt en heb je de moed opgegeven? Wil je in plaats van alleen de buitenkant behandelt wordt dat er eens goed onderzocht wordt wat er aan de hand is? Wil je weten waar de oorzaak ligt? Wil je de huid van binnenuit behandelen?


Het darmmicrobioom onderzoek

Met verschillende onderzoeken die je via de praktijk kan laten uitvoeren bij erkende en gecertificeerde laboratoria kan je verder komen. Je komt er achter wat er aan de hand is met jouw lichaam, hoe jouw klachten zijn ontstaan en zich in stand houden. Je komt de gezondheidstoestand van je darmen te weten en kan je er achter komen hoe de balans is van de bacteriën en of je schimmels, gisten en/of parasieten hebt. Heb jij naast huidklachten ook nog andere klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, darmklachten, buikpijn, winderigheid, maagklachten, intoleranties, terugkerende hoofdpijnen, vaak ziek en/of steeds terugkerende infecties, etcetera? Ook andere lichamelijke en psychische klachten kunnen worden verbeterd. Het is een geweldige gezondheids- en preventiecheck. Je komt er achter voor welke ziektes jij gevoelig bent en hoe je dit kan voorkomen. Een investering in je lichaam!

Beestjes in je buik en andere veroorzakers van huidproblemen

De balans in goede & slechte bacteriën, schimmels, gezondheidsrisico’s, schimmels, de conditie van je slijmvlies en nog een hele reeks andere dingen die afhankelijk zijn van jouw persoonlijke situatie zoals parasieten, de kwaliteit van jouw vertering, pH waarde (geeft zicht op de stofwisselingsprocessen in de darm), consistentie en kleur (kwaliteit van de ontlasting, aanwijzingen voor verteringsproblemen en verdenking aanwezigheid parasieten), verteringsresten (koolhydraten, vetten, eiwitten die inzicht geven over de effectiviteit van de vertering), balans in goede en slechte bacteriën, pathogenen en ziektemakers zoals gisten en schimmels, maagzweerbacterie, dysbiose (mate van disbalans in de darmflora), bacteriën met ziekmakende eigenschappen, ontstekingsmarkers, α-1 Antitrypsine (of er ontstekingen aanwezig zijn), calprotectine, immuniteit van je darmen, secretorisch IgA en Beta-defensine (afweerreacties) allergiegevoeligheid, EPX (aanwijzing voor allergieën of overgevoeligheden), 'Leaky gut’, ofwel een hyperpermeabele darm, spijsverteringsenzymen, pancreaselastase, vetvertering, galzuren, zonuline (een marker voor beschadigingen aan de darmwand (tight junctions) naar aanleiding van het eten van o.a. gluten).


Goed om te weten:

  • Bij bijzondere uitslagen kan er geadviseerd worden om verder onderzoek te laten doen.

  • In sommige gevallen kan er geadviseerd worden om na een tijdje (een deel) te laten hertesten om de status te bepalen.

  • Wij streven er naar dat je zo weinig mogelijk onderzoeken en consulten afneemt omdat wij resultaatgericht zijn. Veel mensen zijn na het eerste consult al klaar en komen alleen terug als zij sturing nodig hebben.

  • De praktijk verdient niet aan de onderzoeken. Hierdoor krijg je het beste advies welke test het best bij jou past.

  • Er wordt meestal gekozen voor een test van 359,95 euro. Deze is veelomvattend.

  • Het consult na aankomst van de uitslag (uitwerking + advies): 100 euro

Allergieën & voedingsintoleranties

Het kan ook zijn dat je allergieën of intoleranties hebt die huidproblemen veroorzaken. Daarom worden de volgende testen ook uitgevoerd in de praktijk: Glutensensitiviteit, histaminevorming, diamineoxidase en prescreening voedingsintolerantie (en allergie). Omdat het voedingsintolerantie onderzoek veelvuldig wordt uitgevoerd kan je hier informatie daarover vinden. https://www.huidtherapienoord.nl/post/voedselintolerantieonderzoek


Er is hoop!

Geef de moed niet op. Er zijn opties om eindelijk eens verbetering te zien in jouw huid door te onderzoeken wat de oorzaak is en dit aan te pakken bij de kern!

Wat te doen?

Stuur een bericht dat je dit onderzoek wilt laten uitvoeren. Je ontvangt een intake formulier, vult het in en stuurt het terug. Naar aanleiding van het intake formulier krijg je een advies welk onderzoek voor jou van toepassing kan zijn en ontvang je een factuur van de test die je wilt laten uitvoeren. Na betaling ontvang je een testset thuis en nadat je het onderzoeksmateriaal heb afgenomen stuur je het op via de medische post naar het laboratorium.

Wanneer het laboratorium uitslag binnen is gaat Huidtherapie Noord direct voor jou aan de slag om een therapieplan te schrijven. Daarna plannen wij een e-consult is om de uitslagen en de adviezen te bespreken zodat je zelf meteen aan de slag kan.


Liefs,

Desy

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page