top of page

Eet je huid mooi en gezond

Bijgewerkt op: 1 jul. 2021

Heb jij de moed opgegeven dat je huid ooit weer mooi wordt? Heb jij alles al geprobeerd maar niets helpt? Het is erg lastig om als consument goede producten te kiezen. Met de juiste voeding kom je al heel ver! Maar waarom is dit zo?

mooie huid acne rosacea eczeem

Voeding voor je huid

Wanneer je door de supermarkt loopt word je verleid door allerlei mooie gekleurde verpakkingen en goede deals. Althans, je denkt dat het goede deals zijn. Bepaalde voedingsmiddelen "vergiftigen" jouw lichaam. Ze kunnen ontstekingsreacties veroorzaken. Dit kan tot uiting komen in de vorm van vermoeidheid, concentratieproblemen, een slecht humeur, niet goed werkende darmen, maagzuur, hoofdpijn en ga zo maar door. Dit hoeft niet alleen in je lichaam plaats te vinden maar dit kan zich ook uiten in huidproblemen. Om van je huidprobleem af te komen is het noodzakelijk je voeding aan te passen. Het lastige is dat de ene persoon kan reageren op voeding waar een ander niet op reageert. Hier kan je alleen achter komen door testen die ook in de praktijk worden uitgevoerd. De meest voorkomende huidproblemen die ik in de praktijk zie zijn acne, rosacea en eczeem.


Acne, rosacea en eczeem

Het probleem achter deze aandoeningen zijn onder andere hormonen, het immuunsysteem en beestjes die op de huid leven zoals bacteriën (Propionibacterium acne) en een parasiet/mijt (demodex mijt). Schrik niet, iedereen heeft deze beestjes op de huid. Maar hoe kan het dat ze bij jou tot een probleem leiden, maar bij jouw zus of partner die vrijwel hetzelfde eet dit niet tot uiting komt? Bij de ene persoon is de huid een zwakke plek en zie je al na het eten van een stukje chocolade de puistjes opkomen, maar bij een ander is dit bijvoorbeeld de maag. Houd er wel rekening mee dat jouw huid altijd een zwak punt zal blijven. Dus wanneer jij weer slecht gaat eten, zal je dit meteen weer zien aan jouw huid.


Je huid weerspiegelt je gezondheid

Er wordt wel eens gezegd: "Je huid weerspiegeld je gezondheid". In de praktijk zie ik veel mensen die naast acne en rosacea ook andere klachten hebben, denk aan lichamelijke en/of psychische klachten. Jouw hormonen kan je in balans brengen en jouw immuunsysteem en weerstand kan je verbeteren door middel van voeding. Door goede voeding zal je zien dat niet alleen je huid verbetert, maar ook je gezondheid.

Voeding en de huid

Stress en de huid

Stress heeft ook een invloed op jouw huid. Probeer daarom tijdens stressvolle periodes tijd nemen om te mediteren. Als dit niets voor jou is, kan je ook dagelijks 5 tot 10 minuten uit het raam kijken en je gedachten aan de kant proberen te zetten. Ook 7 tot 9 uur slaap doet wonderen.


Huidproducten

Ben jij verleid om allerlei producten te kopen of heb jij antibiotica geslikt? Vaak lijkt het heel goed te helpen maar na enkele maanden komt het weer net zo hard terug. In de praktijk kan ik de juiste producten adviseren voor jouw huid die huidvriendelijk zijn en die je ook op de lange termijn zullen helpen. Ook kan er gekeken worden wanneer jouw huid nog niet optimaal is terwijl je wel alle goede voedingsgewoontes naleeft of jij tekorten hebt van bepaalde nutriënten dat bijdraagt aan het laatste stukje aan huidverbetering. Let er wel op dat je naast het gebruik hiervan je voeding niet gaat verwaarlozen.


De volgende blogs zullen o.a. gaan over:

- Welke voeding je huid goed doet en welke voeding je beter kan laten staan: https://www.huidtherapienoord.nl/post/voeding-bij-acne-rosacea-en-eczeem?fbclid=IwAR3ZuJL4uqIsPHw8bXT6Nn44eTMBayrUPaV0aAQwOASpr01MoKfDFIgm7ZA

- Welke voedingsstoffen goed zijn voor welke huidproblemen

- Recepten voor een mooie huid:

https://www.huidtherapienoord.nl/post/recepten-voor-een-mooie-huid


Als jij op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws en wanneer er een nieuwe blog wordt gepost kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief: https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/u2i2j6

voeding huid

Liefs,

Desy


PS: Wil jij een persoonlijk advies? Mail dan naar: info@huidtherapienoord.nl


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page